Usein kysyttyä

Miten voin toimittaa liitteet asuntohakemukseen?
Asuntohakemuksen liitteet voit toimittaa toimistollemme Asuntopalveluun, Puistokatu 13, postitse, faksaten tai lähettämällä ne skannattuna NUA:n sähköpostiin nua@savut.fi. Jos täytät asuntohakemuksen nettisivuillamme, voit liittää liitteet suoraan asuntohakemukseen.
Tarjotaanko NUA:n asuntoja vuokralle myös muillekin kuin 18 - 28 vuotiaille?
Kyllä, jos ikähaarukkaan sopivia asunnonhakijoita ei ole.
Kuinka haetaan Savonlinnan Seudun Nuorisoasuntoja?
Hakemuksen voit jättää netin kautta (Lomakkeet -> asuntohakemus) tai poiketa Asuntopalveluun Puistokatu 13 täyttämään hakemuksen.Liitteet voit toimittaa meille postitse, faxilla tai tuoda ne toimistollemme. Liitteeksi tarvitsemme kummaltakin hakijalta tuloselvityksen sekä verotustodistuksen. Liitteettömiä hakemuksia emme käsittele.
Miten nopealla aikataululla asuntohakemukset käsitellään? Eli miten nopeasti saa tiedon mahdollisesti saadusta asunnosta?
Asuntohakemukset käsitellään liitteiden saavuttua. Hakemusten käsittely vie noin 2-3 arkipäivää. Kiireelliset hakemukset pyritään käsittelemään nopeammin. Asuntotarjous lähetetään pääsääntöisesti postitse. Halutessasi voit kysyä asuntotarjousta toimistoltamme tai laittaa soittopyynnön tarjouksesta asuntohakemukseesi. Lisäinfoa asunnon hakemisesta saat Asuntopalvelusta, Puistokatu 13:sta. Yhteystietomme puh: (015) 550 110 tai nua@savut.fi
Mistä näen eri asuntojen pohjakuvia?
Kaikki vapaiden asuntojen pohjakuvat näkyvät netissä. Jos haluat tietää muiden asuntojen pohjaratkaisuja, tule käymään toimistollamme. Samalla voimme kartoittaa asuntokohteita, jotka vastaavat asunnontarvettasi.
Sisältyykö sähkö NUA:n asuntojen vuokrahintaan?
Sähkö ei kuulu vuokranmäärään vaan täytyy tehdä oma sähkösopimus.
Löytyykö vapaista asunnoista KAIKKI haettavissa olevat asunnot?
Vapaista asunnoista löytyy vapaana olevat asunnot, joita voi käydä katsomassa. Toimistolta voit kysellä vapautuvia kohteita, jotka eivät vielä näy netissä, koska niissä on vielä asukkaita.
Kuinka kauan asuntohakemukseni on voimassa?
Asuntohakemus on voimassa 3kk. Kannattaa myös kysellä asuntohakemuksen tilannetta parin arkipäivän jälkeen hakemuksen jättämisestä, jos siitä on meillä tarkennettavaa.
Kuinka varaan saunavuoron Nuorisoasuntojen kohteesta?
Saunavuorot voit varata toimistolta. Kysele talosi vapaita saunavuoroja Asuntopalvelusta puh: (015) 550 110, ma - pe klo 9 - 15 tai sähköpostilla nua@savut.fi.
Saako nuorisoasunnoissa pitää lemmikkieläimiä?
Kyllä saa, mitään estettä lemmikille ei ole. On vain huolehdittava siitä, ettei lemmikki tee mitään vahinkoa asunnossa ja otettava naapurit huomioon.
Onko asunnoissa tupakointi kielletty?
Omalla pihalla/parvekkeella pääsääntöisesti voi asukas tupakoida. Tupakkalain mukaisesti tupakointi on kielletty yhteisissä ja yleisissä sisätiloissa ja muutenkin pyydämme tupakoivia asukkaitamme huomioimaan kohteliaan tupakoinnin ajatukset. Eli ottamaan myös seinänaapurit huomioon, jotta sopu säilyy.
....
...
Miksi asuntohakemukseen täytyy toimittaa liitteet?
Asuntohakemuksetkäsitellään vasta liitteiden saavuttua jotta voimme tarjota sinun asunnontarpeisiisi sopivaa asuntoa. Lisäksi laki velvoittaa meitä: vuokratessamme ARAVA -lainarahoitteisia kohteita, hakemuksessa täytyy olla tarvitttavat liitteet. Niitä ovat vahvistettu verotustodistus, tuloselvitys ja muut liitteet, jotka vaikuttavat asunnontarpeeseen esim. vuokranantaja on myynyt asunnon.