Asukkaaksi

Asukkaaksi hakeminen

Meidän kauttamme haettavissa olevat asunnot ovat 1h+k, 2h+k ja 3h+k huoneistoja. Huoneistokohtainen sauna löytyy osasta asunnoista. Asuntokohteemme sijaitsevat Savonlinnassa, Punkaharjulla ja Kerimäellä.

Vapautuvia asuntoja voi hakea täyttämällä asuntohakemuksen ja toimittamalla tarvittavat liitteet. Hakemuksen voi täyttää netissä tai tulla toimistollemme Asuntopalveluun, Puistokatu 13,  täyttämään paperisen asuntohakemuksen.

Muistathan toimittaa hakemukseen tarvittavat liitteet, joita ovat viimeisin vahvistettu verotustodistus ja tuloselvitys. Muut tarvittavat liitteet selviävät hakemusta käsitellessä. Jos haet asuntoa yhdessä puolison kanssa, tarvitsemme liitteet molemmilta hakijoilta.

Emme käsittele puutteellisia asuntohakemuksia.

Hakemuksen käsittelyaika on noin 2-3 arkipäivää. Hakemus on voimassa 3kk, jonka jälkeen se on uusittava. Jos olennaista muutosta hakemukseen ei ole tullut, uusimisen voi hoitaa puhelimitse tai käymällä toimistollamme. Hakutoiveita voi muuttaa hakuaikana.


Asunnonvaihtaminen meillä asuvana asukkaana

Meillä asuvana asukkaana voi jonottaa uutta unelmiesi kotia. Tarvitsemme vain uuden asuntohakemuksen ja uudet liitteet. Siten voimme paremmin kartoittaa sinun elämäntilanteeseen sopivamman asunnon. Uutta vakuusmaksua ei tarvitse toimittaa vaan se siirtyy mukanasi uuteen asuntoon. Myöskään päällekkäistä vuokraa ei sisäisestä muutosta tule vaan hoidamme edellisen asunnon irtisanomisen samalla kuin teemme vuokrasopimuksen uuteen.


Asuntohakemus

 

Haettavat asunnot

Vapaana oleviin kohteisiin pääsee tutustumaan hakemalla avaimet toimistoltamme. Olemme avoinna ma-pe klo 9 – 15. Otathan mukaan kuvallisen henkilöllisyystodistuksen.

Nettisivuiltamme löytyvät vapaana olevat asunnot. Vapautuvia kohteita voi kysellä suoraan toimistoltamme, koska ne tulevat nettiin näkyviin vasta asukkaiden muutettua pois. Kysyttyihin asuntokohteisiin etsimme uudet asukkaat heti, kun entinen asukas ilmoittaa muuttavansa kohteestamme pois. Näin ollen asunto ei ehdi näkyä vapaissa asunnoissa lainkaan.

Lisäinfoa asunnonhakemisesta ja asunnoista voi kysellä asukassihteereiltämme,
Asuntopalvelu puh: 015 550 110


Asukkaaksi hyväksyminen

Kun meiltä vapautuu sopiva kohde, lähetämme hyväksymisilmoituksen postitse. Mukana on infoa asunnosta mm. osoite, vuokra, vuokrasopimuksen alkamispäivä ja pohjakuva. Lisäksi kirje sisältää vakuudenmaksukuitin. Maksamalla vakuusmaksun eräpäivään mennessä, varaat asunnon itsellesi. Mikäli vahvistusta ei tule määräaikaan  mennessä, poistamme tarjouksen ja tarjoamme kohdetta seuraavalle hakijalle.


Vuokrasopimus 

Kun asuntoon kohdistuva vakuus on maksettu, tehdään toimistollamme vuokrasopimus asuntoon muuttavien asukkaiden kanssa. Ensimmäinen vuokrasopimus on aina 3 kuukauden määräaikainen sopimus, jonka jälkeen laaditaan uusi vuokrasopimus.

Asunnoista peritään tietty vuokra, mikä määräytyy asunnon koon, sijainnin, kunnon ja varustetason mukaan. Tarkemmat vuokratiedot on laitettu asuntokohdetietoihin. Vuokran eräpäivä on joka kuukauden 5. päivä.

Vuokrasuhteen päätyttyä vakuusmaksu (90€) palautetaan kahden kuukauden kuluessa asukkaan ilmoittamalle tilille, mikäli kaikki velvoitteet NUA:aa kohtaan on suoritettu, asunto luovutettu siivottuna, asianmukaisessa kunnossa, vuokrat maksettuina ja kaikki avaimet palautettuna.